ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
  • Εγκατάσταση
  • Δεδομένα
  • Βαθμολόγηση
  • Εμπιστευτικότητα
Πώς μπορώ να κατεβάσω την εφαρμογή;
Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή Hellas Direct από το App Store ή το Google Play.
Δε βρίσκω το Hellas Direct στο App Store ή στο Google Play. Τι συμβαίνει;
Είναι πιθανό να μη βρίσκεις το Hellas Direct app επειδή δεν είναι συμβατό με το μοντέλο του smartphone σου ή με το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σου. Η εφαρμογή λειτουργεί με Apple iOS 7 και Google Android 4 ή νεότερες εκδόσεις τους, οι οποίες έχουν ενσωματωμένους στο λογισμικό τους ορισμένους απαιτούμενους αισθητήρες (όπως π.χ. επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, GPS, Wi-Fi κ.α). Οι κινητές συσκευές που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δυστυχώς δεν είναι συμβατές με την εφαρμογή.

Εάν χρησιμοποιείς Android, συνδέσου στο Google Play. Αν βρίσκεις την εφαρμογή Hellas Direct στο Google Play, αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό σου είναι συμβατό. Αν δεν μπορείς να βρεις την εφαρμογή, τότε το τηλέφωνό σου δε διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής Hellas Direct.

Δοκίμασε να ενημερώσεις το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σου και στη συνέχεια επέστρεψε ξανά στο App Store ή το Google Play και έλεγξε αν η εφαρμογή Hellas Direct είναι διαθέσιμη. Παρακαλούμε σημείωσε ότι για να κατεβάσεις την εφαρμογή από το App Store, θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε ελληνικό λογαριασμό iTunes.

Προτείνουμε να έχεις πάντα το πιο πρόσφατο λογισμικό εγκατεστημένο στο τηλέφωνό σου.
Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Android και iOS;
Υπάρχουν κάποιες μικρές αισθητικές διαφορές στο σχεδιασμό του app μεταξύ Android και iOS. Ωστόσο, η εφαρμογή εναρμονίζεται πλήρως και λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και στα δύο συστήματα.
Τι κόστος έχει;
Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Ωστόσο, πιθανόν να επιβαρυνθείς τις χρεώσεις data mobile δικτύου (3G /4G) κατά τη λειτουργία της εφαρμογής. H μεταφόρτωση μπορεί να γίνει είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω 3G ή/και 4G. Μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο αποστολής των δεδομένων από τις «Ρυθμίσεις». Αν επιλέξεις την αποστολή των δεδομένων μέσω 3G/4G, θα επιβαρυνθείς με το κόστος του παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Ισχύει για όλα τα downloads και τις ενημερώσεις. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις η μεταφόρτωση να γίνεται μόνο μέσω Wi-Fi. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα υπάρξει χρέωση από τον πάροχό σου.
Γιατί πρέπει να δεχτώ αιτήματα αδείας;
Θα λάβεις αιτήματα αδείας από το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σου μόλις κατεβάσεις την εφαρμογή. Θα πρέπει να αποδεχτείς αυτά τα αιτήματα, ώστε να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Τα αιτήματα αυτά μας επιτρέπουν να μετρήσουμε την οδηγική συμπεριφορά σου με ακρίβεια και να υπολογίσουμε σωστά τα αποτελέσματά σου.
Πρέπει να ενεργοποιώ την εφαρμογή πριν από κάθε διαδρομή για να καταγράφονται τα δεδομένα;
Όχι, η εφαρμογή λειτουργεί αυτόματα και θα συλλέγει τα δεδομένα σου κάθε φορά που οδηγείς. Ωστόσο, βεβαιώσου ότι η συσκευή σου είναι φορτισμένη και ενεργοποιημένη κατά τη διάρκεια των διαδρομών σου.
Έχω κατεβάσει την εφαρμογή αλλά άλλαξα συσκευή. Τι κάνω τώρα;
Μπορείς να επανεγκαταστήσεις την εφαρμογή στο νέο σου τηλέφωνο και να εισάγεις τα στοιχεία σου για να την ενεργοποιήσεις ξανά. Όλες οι καταγεγραμμένες διαδρομές σου θα εμφανιστούν στην καινούρια συσκευή σου.
Μπορώ να διαγράψω την εφαρμογή από το τηλέφωνό μου;
Ναι, μπορείς να αφαιρέσεις την εφαρμογή από το τηλέφωνό σου οποιαδήποτε στιγμή.

Αν έχεις διαγράψει το Hellas Direct app από το τηλέφωνό σου κατά λάθος, μπορείς απλά να το κατεβάσεις ξανά και να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες.
Τι πληροφορίες χρειάζονται για την εγγραφή;
Θα σου ζητήσουμε το όνομά σου, τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και μία διεύθυνση email, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σου και να σε ενημερώνουμε σχετικά με την οδήγηση και το διαγωνισμό. Θα θέλαμε επίσης να μας πεις περισσότερα για το αυτοκίνητο που οδηγείς. Μπορείς να δώσεις αυτές τις λεπτομέρειες στην ενότητα «Ενημέρωση στοιχείων».

Παρακαλούμε σημείωσε ότι για να κατεβάσεις την εφαρμογή από το App Store, θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε ελληνικό λογαριασμό iTunes.
Ποιες ρυθμίσεις πρέπει να είναι ενεργοποιημένες στο smartphone μου για να λειτουργήσει σωστά το Hellas Direct app;
Οι ακόλουθες ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένες στο κινητό σου: το GPS, η Υπηρεσία Τοποθεσίας, η ένδειξη mobile and cellular data και η Ανανέωση Εφαρμογών στο Παρασκήνιο (background refresh). Αυτό εξασφαλίζει ότι θα καταγράφουμε την οδηγική συμπεριφορά σου, με απόλυτη ακρίβεια./div>
Πώς μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις μου;
Μπορείς να κάνεις όποιες αλλαγές θέλεις στις Ρυθμίσεις.
Δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή. Τι να κάνω;
Πήγαινε στις Ρυθμίσεις και ενεργοποίησε την επιλογή «Εμφάνιση οθόνης βοήθειας». Αυτή θα σε καθοδηγήσει όταν θα χρησιμοποιείς τα διάφορα τμήματα του app.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το iPad ή το tablet μου;
Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για χρήση μόνο σε συσκευές smartphone και δε λειτουργεί σε iPads και tablets.
Τα δεδομένα μου συλλέγονται συνέχεια;
Όλες οι διαδρομές καταγράφονται και αποθηκεύονται. Η εγγραφή συνήθως συνεχίζεται και για λίγα λεπτά αφότου σταματήσει το αυτοκίνητο. Τα στοιχεία περνούν από μία διαδικασία καθαρισμού όπου αφαιρούνται τυχόν περιττά δεδομένα μη-οδήγησης. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται συνήθως λίγα λεπτά αργότερα. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις Wi-Fi που έχεις επιλέξει, τα δεδομένα θα σου αποσταλούν είτε μόλις τελειώσει το ταξίδι σου είτε τη στιγμή που θα συνδεθείς σε ένα δίκτυο Wi-Fi.
Πόσο συχνά στέλνει δεδομένα η εφαρμογή;
Η εφαρμογή δε στέλνει τα δεδομένα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αλλά μόνο αφότου αυτό ολοκληρωθεί. Όταν η καταγραφή του ταξιδιού σταματήσει, η εφαρμογή θα προσπαθήσει να μας στείλει τα δεδομένα της διαδρομής σου, μέσω δικτύου. Η εφαρμογή θα συνεχίσει να προσπαθεί μέχρι να βρεθεί σε ένα δίκτυο. Μπορείς να αλλάξεις αυτήν τη ρύθμιση ώστε η εφαρμογή να μας στέλνει τα δεδομένα μόνο όταν θα βρίσκεται συνδεδεμένη με Wi-Fi. Απλά διάλεξε αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις του app.
Η εφαρμογή καταναλώνει πολλή μπαταρία από το κινητό μου;
Όχι, το Hellas Direct app χρησιμοποιεί το GPS και Wi-Fi για να εντοπίσει την τοποθεσία και την κίνηση του αυτοκινήτου. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί επίσης αποτελεσματικές μεθόδους για να προσδιορίσει αυτόματα την αρχή του ταξιδιού και σταματάει την καταγραφή αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδρομή. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί ενέργεια. Η εφαρμογή έχει επίγνωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σου και δε θα χρησιμοποιήσει το GPS αν το τηλέφωνο δε βρίσκεται σε κίνηση. Επιπλέον, δε θα ξεκινήσει την καταγραφή αν η μπαταρία είναι χαμηλή. Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομεί ενέργεια και να μην καταναλώνει την μπαταρία του τηλεφώνου, η χρήση της σε μακρινά ταξίδια μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία του κινητού, οπότε συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις ένα φορτιστή αυτοκινήτου σε αυτές τις περιπτώσεις. Ένας μέσος οδηγός που οδηγεί περίπου μία ώρα την ημέρα και χρησιμοποιεί ένα τυπικό smartphone, μπορεί να καταναλώσει περίπου 15% έως 20% περισσότερη μπαταρία την ημέρα.
Τι δεδομένα συλλέγονται;
Το Hellas Direct app είναι ένα smartphone app για iOS και Android της Hellas Direct το οποίο καταγράφει τον τρόπο οδήγησής σου. Στόχος του app είναι να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος και ασφαλέστερος οδηγός. Γι’ αυτόν το λόγο, η εφαρμογή συλλέγει και αναλύει τα παρακάτω στοιχεία:

- Οδική Συμπεριφορά (ένταση επιτάχυνσης, απότομο φρενάρισμα, συμπεριφορά σε κλειστές στροφές)
- Ταχύτητα
- Ώρα Οδήγησης
- Διανυθείσα Απόσταση
- Χρήση κινητού κατά την οδήγηση
Τι μπορώ να μετρήσω στο app μου;
Η εφαρμογή σου παρέχει εύκολη πρόσβαση και απεικόνιση των πληροφοριών σχετικά με την οδήγησή σου μέσα από τις παρακάτω λειτουργίες:

Κεντρική Σελίδα – Η κεντρική σελίδα παρέχει μία απεικόνιση της βαθμολογίας σου, περίληψη της πιο πρόσφατης διαδρομής σου, το τελευταίο επίτευγμά σου, την κατάταξή σου σε σχέση με τους φίλους σου και τον αριθμό των διαδρομών που έχεις πραγματοποιήσει χωρίς το κινητό σου («Απερίσπαστες διαδρομές»). Για τη συνολική βαθμολογία σου αξιολογούνται χαρακτηριστικά όπως το απότομο φρενάρισμα, η σκληρή επιτάχυνση, οι στροφές, η ταχύτητα και η χρήση του τηλεφώνου. Η βαθμολογία υπολογίζεται σε κλίμακα 0-100 και βάσει των δύο τελευταίων εβδομάδων οδήγησης.

Focus - Το τμήμα Focus της κεντρικής σελίδας εμφανίζει τον αριθμό των συνεχόμενων διαδρομών που έχεις πραγματοποιήσει χωρίς τη χρήση του τηλεφώνου. Όσα περισσότερα ταξίδια πραγματοποιείς απερίσπαστα, τόσο περισσότερο ευαισθητοποιημένος είσαι στην ασφαλή οδήγηση. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να συμβάλει σε ασφαλέστερους δρόμους και βελτιωμένες οδικές συνήθειες.

Διαδρομές - Αυτή η ενότητα εμφανίζει μία λίστα με τις πιο πρόσφατες καταγεγραμμένες διαδρομές σου με πληροφορίες σχετικά με το πότε πραγματοποιήθηκαν, πόσο διήρκησαν, την απόσταση που διένυσες και μία βαθμολογία από 1 έως 5. Επιπλέον, η εφαρμογή Hellas Direct καταγράφει και το μέσο μεταφοράς για κάθε ταξίδι. Αν σε κάποιο ταξίδι δεν οδήγησες, μπορείς να επιλέξεις μεταξύ διάφορων κατηγοριών, όπως πχ. συνεπιβάτης σε άλλο αυτοκίνητο, χρήση ΜΜΜ κ.α. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επεξεργαστείς τα ταξίδια σου και να επιλέξεις το είδος του μέσου που χρησιμοποίησες, πατώντας στο κυκλικό εικονίδιο που δείχνει τις κατηγορίες. Aν επιθυμείς να αλλάξεις πολλά ταξίδια ταυτόχρονα, απλά χρησιμοποίησε την επιλογή «Επεξεργασία διαδρομών». Αυτό θα βοηθήσει και το app να μάθει να επεξεργάζεται τις οδηγικές σου συνήθειες και το είδος των μελλοντικών ταξιδιών σου αυτόματα.

Περίληψη Διαδρομής – Η περίληψη των ταξιδιών, σου δείχνει ένα χάρτη με τις διαδρομές σου και τυχόν γεγονότα που συνέβησαν σε αυτές. Χρησιμοποίησε το υπόμνημα για να αξιολογήσεις τις διαδρομές σου.

Παρακαλούμε να σημειώσεις ότι μόνο τα πιο σημαντικά γεγονότα εμφανίζονται στο χάρτη.
Τι σημαίνει η ένδειξη «Δεν υπάρχει οδήγηση»;
Στo app, κάποιες διαδρομές δεν υπολογίζονται (αν είναι μικρές), ενώ άλλες μπορεί να φαίνονται, αλλά να κατηγοριοποιούνται ως «μη οδήγηση» βάσει των αλγορίθμων ταξινόμησής μας. Αν ο χαρακτηρισμός αυτός είναι ανακριβής, μπορείς να τον αλλάξεις επιλέγοντας το είδος μεταφορικού μέσου.
Δεν οδηγώ. Γιατί η εφαρμογή καταγράφει ένα ταξίδι;
Σύμφωνα με την επιλογή «διαδρομές», η εφαρμογή εμφανίζει κάθε καταγραφή δεδομένων του αισθητήρα (δεν καταγράφει κινήσεις GPS συνεχώς για λόγους μπαταρίας), με αποτέλεσμα μερικές φορές να καταγράψει κινήσεις που δεν αντιστοιχούν σε πραγματική οδήγηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα δεδομένα διαγράφονται. Αν το app εμφανίσει μία διαδρομή, η οποία αργότερα αφαιρεθεί είναι επειδή το σύστημα θεωρεί ότι τα δεδομένα που έχει συλλέξει δεν αντιστοιχούν σε κάποια μορφή οδήγησης
Έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές η εφαρμογή Hellas Direct δεν καταγράφει ολόκληρη τη διαδρομή. Γιατί συμβαίνει αυτό;
To app χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους, οι οποίοι του επιτρέπουν να καταλάβει αν η συσκευή βρίσκεται σε ένα όχημα εν κινήσει ώστε να αρχίσει να καταγράφει τη διαδρομή. Χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία όταν μία διαδρομή ολοκληρωθεί.

Καθώς οι υπολογισμοί εξαρτώνται από τον εντοπισμό κίνησης από τη συσκευή, μερικές φορές απαιτούνται έως 5 χιλιόμετρα ή 5 λεπτά οδήγησης για να καταλάβει η συσκευή ότι οδηγείς (αυτό είναι μάλλον η εξαίρεση παρά ο κανόνας).

Ως εκ τούτου, μπορεί μερικές φορές να παρατηρήσεις ότι λείπουν τμήματα του ταξιδιού, συνήθως στην αρχή του ή ακόμη και ολόκληρη η διαδρομή αν αυτή ήταν μικρότερη των 5 χλμ σε απόσταση ή των 5 λεπτών σε διάρκεια.

Αν τα ταξίδια σου δεν καταγράφονται καθόλου, μπορείς να επανεκκινήσεις την εφαρμογή, κλείνοντάς την και ενεργοποιώντας τη ξανά.
Μερικές φορές η εφαρμογή δε λειτουργεί. Γιατί;
Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η εφαρμογή είναι ανοιχτή και ότι λειτουργεί κανονικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για συσκευές iOS, όπου η εφαρμογή δεν καταγράφει κανένα δεδομένο αν είχε προηγουμένως κλειστεί απότομα. Για συσκευές Android, τα ταξίδια δεν μπορούν να ανιχνευθούν αυτόματα αν η εφαρμογή ή το Google Play, έχουν ενημερωθεί πρόσφατα. Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις και να επαν-ενεργοποιήσεις το GPS και το Wi-Fi και στη συνέχεια να επανεκκινήσεις τη συσκευή σου. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να μην καταγράψει μία διαδρομή, αν η συσκευή έχει λιγότερο από 10% μπαταρία.
Πώς γνωρίζει η εφαρμογή αν είμαι ο οδηγός ή ο επιβάτης;
Ο τρόπος που οδηγείς είναι μοναδικός σαν τα δακτυλικά αποτυπώματά σου. Και επειδή κανείς δεν οδηγεί ακριβώς όπως εσύ, η εφαρμογή μπορεί να καταλάβει εάν σε κάποια διαδρομή οδηγείς εσύ ή κάποιος άλλος.

Με την πάροδο του χρόνου και όσο περισσότερο επεξεργάζεσαι τις διαδρομές σου, η εφαρμογή Hellas Direct θα μπορεί να αναγνωρίσει αρκετά καλά τον τρόπο οδήγησής σoυ. Συνδυάζοντας την οδηγική συμπεριφορά και τις συνήθεις διαδρομές σου, η εφαρμογή είναι σε θέση να καθορίσει αν ήσουν οδηγός ή επιβάτης σε κάποια διαδρομή.
Πώς αξιολογεί η εφαρμογή την οδήγησή μου;
Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες αισθητήρες του κινητού σου όπως το επιταχυνσιόμετρο και το GPS για να καθορίσει πόσο καλά οδηγείς. Θα μετρήσει τον τρόπο με τον οποίο επιταχύνεις, φρενάρεις και στρίβεις, καθώς και την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου σε σχέση με το όριο ταχύτητας. Επίσης καταγράφει τη χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής. Μετά από κάθε διαδρομή, θα λάβουμε τα αποτελέσματά σου, θα τα αναλύσουμε και θα σε ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο που οδηγείς.

Η εφαρμογή υπολογίζει το σκορ σου στα 100 για τις διαδρομές των τελευταίων δύο εβδομάδων και με βάση τη συμπεριφορά σου στην επιτάχυνση, το φρενάρισμα, τις στροφές, την ταχύτητα και τη χρήση τηλεφώνου.

Στην Κεντρική σελίδα, θα σου δείξουμε το σκορ σου στα 100. Μπορείς να δεις μία επισκόπηση των ταξιδιών σου στην ενότητα Διαδρομές, καθώς και μία αναλυτική περίληψη για κάθε διαδρομή σου. Εκεί θα σου δείξουμε τα πιο σημαντικά δεδομένα της οδήγησής σου. Για να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο την οδήγησή σου, μπορείς να ανατρέξεις στα Tips οδήγησης στο κεντρικό μενού
Ποιες οδηγικές συμπεριφορές καταγράφει η εφαρμογή;
Απρόσεκτη Οδήγηση / Οδήγηση με περισπασμούς: Είναι αποδεδειγμένο ότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους ενώ οδηγούν έχουν 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα. Τα γραπτά μηνύματα επίσης μειώνουν το χρόνο αντίδρασης κατά 35%. Παρακαλούμε να έχεις το τηλέφωνό σου μακριά από εσένα όταν οδηγείς για να μπορέσεις να επικεντρωθείς στο δρόμο!

Ταχύτητα: Η ταχύτητα είναι επικίνδυνη γιατί αυξάνει την πιθανότητα αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Μη βιάζεσαι και υπολόγισε λίγο περισσότερο χρόνο για να φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς να τρέχεις. Τήρησε τα όρια ταχύτητας και λάβε υπόψη σου την κατάσταση του δρόμου, την ορατότητα και τις γενικότερες συνθήκες του ταξιδιού. Για παράδειγμα, μείωσε την ταχύτητά σου όταν βρέχει ή όταν δεν έχεις καλή ορατότητα.

Απότομες στροφές: Η στροφή πρέπει να γίνεται τόσο απαλά ώστε οι επιβάτες σχεδόν να μην την αντιλαμβάνονται και να μην τραντάζονται στα καθίσματά τους. Για να στρίψεις ομαλά, μείωσε την ταχύτητά σου λίγο πριν μπεις στη στροφή. Αυτό είναι σημαντικό γιατί σε προετοιμάζει και για μετά – δεν ξέρεις ποτέ τι θα βρεις μετά από μία στροφή – κάτι ή κάποιος μπορεί να διασχίζει εκείνη την ώρα το δρόμο.

Απότομη επιτάχυνση: Η απότομη επιτάχυνση, εκτός από το γεγονός ότι απαιτεί περισσότερα καύσιμα άρα κοστίζει πιο ακριβά, θέτει σε κίνδυνο και τους επιβάτες του αυτοκινήτου επειδή μειώνει το χρόνο αντίδρασής τους. Μία καλή ένδειξη ότι πατάς το γκάζι απότομα είναι όταν μετακινούνται τα ελεύθερα αντικείμενα προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αν νιώθεις αγχωμένος ή εκνευρισμένος, αφιέρωσε ένα λεπτό στον εαυτό σου, πάρε βαθιές ανάσες και μέτρα μέχρι το 10. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

Απότομο φρενάρισμα: Το απότομο φρενάρισμα αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος. Να αφήνεις πάντα μία απόσταση 3 δευτερολέπτων από το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά σου. Μία καλή ένδειξη ότι φρενάρεις απότομα είναι όταν τα ελεύθερα αντικείμενα μετακινούνται απότομα προς τα εμπρός ενώ φρενάρεις.
Τι σημαίνει η ένδειξη «Συμπέρασμα»;
Χρειάζεται λίγος χρόνος από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να οδηγείς μέχρι τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η εφαρμογή και θα ξεκινήσει την καταγραφή. Το διάστημα ανάμεσα σε αυτές τις δύο στιγμές αναφέρεται ως «συμπέρασμα». Το «συμπέρασμα» συμβαίνει μεταξύ του σημείου εκκίνησης και της στιγμής που η εφαρμογή ξεκινάει την καταγραφή. Η διαδρομή που απεικονίζεται στο χάρτη με αυτήν την ένδειξη μπορεί να έχει σφάλματα και να μην αντανακλά την πραγματική διαδρομή σου. Τα συμπερασματικά μέρη του ταξιδιού σου δε λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της βαθμολογίας σου.
Τι συμβαίνει αν είμαι επιβάτης στο αυτοκίνητό μου ή αν χρησιμοποιώ κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς;
Αν είσαι ένας επιβάτης σε μία διαδρομή, μπορείς να ενημερώσεις την εφαρμογή όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή. Μπορείς επίσης να αλλάξεις το είδος των διαδρομών σου στην αντίστοιχη ενότητα. Όσο περισσότερο επεξεργάζεσαι τις διαδρομές σου τόσο πιο εύκολο θα είναι για την εφαρμογή να αναγνωρίζει εάν σε κάποια διαδρομή οδήγησες ή όχι.
Σε ποιο σημείο του αυτοκινήτου είναι προτιμότερο να τοποθετώ το κινητό μου όταν οδηγώ;
Προτείνουμε να τοποθετείς το κινητό σου σε κάποια σταθερή θέση μέσα στο αυτοκίνητο ώστε να μετακινείται όσο το δυνατό λιγότερο. Απόφευγε τις θήκες της πόρτας ή άλλα σημεία από τα οποία μπορεί να γλιστρήσει όσο οδηγείς.

Αν χρησιμοποιείς ειδική θήκη τότε θα πρέπει αυτή να κρατάει το τηλέφωνο σε σταθερή θέση, έτσι ώστε να μη μετακινείται, διαφορετικά η εφαρμογή μπορεί να δώσει ανακριβή αποτελέσματα.
Πώς υπολογίζεται η χρήση του τηλεφώνου;
Η εφαρμογή αξιολογεί τη χρήση του τηλεφώνου βάσει της κίνησης και της συχνότητας ενεργοποίησης της οθόνης του. Όταν το αυτοκίνητο κινείται, σε περίπτωση που η οθόνη είναι ενεργή ή / και αν το app καθορίσει ότι γίνεται χρήση της συσκευής, τότε η βαθμολογία σου θα επηρεαστεί αρνητικά. Το σκορ σου δε θα επηρεαστεί αν το αυτοκίνητό σου έχει σταματήσει, είτε επειδή είναι σταθμευμένο είτε επειδή βρίσκεται σε ένα κόκκινο φανάρι.
Όταν χρησιμοποιώ το κινητό ενώ οδηγώ, η εφαρμογή δείχνει ότι μίλησα για πιο μεγάλο μέρος της διαδρομής από αυτό που ισχύει. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις ή μετακινήσεις το τηλέφωνό σου ενώ οδηγείς, ο χάρτης θα υπογραμμίσει όλο το τμήμα της διαδρομής με ροζ χρώμα για να μπορείς να το διακρίνεις πιο εύκολα. Ωστόσο, η βαθμολογία σου επηρεάζεται μόνο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες υπήρξε κίνηση ή χρήση του τηλεφώνου ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει.
Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσω hands-free;
Η χρήση συσκευών hands-free ή Bluetooth δεν επηρεάζουν τη βαθμολογία. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε ότι η προσοχή σου έχει στραφεί στο κινητό και όχι στο δρόμο (όπου ανήκει!) και ότι στέλνεις μηνύματα ή πληκτρολογείς αριθμούς, τότε θα υπάρξουν επιπτώσεις στη βαθμολογία σου.
Τι θα συμβεί εάν δε χρησιμοποιήσω ή δεν ενεργοποιήσω την εφαρμογή;
Η εφαρμογή καταλαβαίνει πότε ταξιδεύεις και ξεκινά αυτόματα την καταγραφή της διαδρομής. Ενεργοποιείται κατευθείαν μόλις την κατεβάσεις. Αν δούμε ότι δεν υπάρχουν αρκετές καταγραφές, θα σου το υπενθυμίσουμε στην επόμενη διαδρομή σου.
Θα με αναφέρετε στις αρχές αν δεν οδηγώ καλά;
Η εφαρμογή έχει ως στόχο να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την οδήγησή σου προσφέροντάς σου πληροφορίες και συμβουλές. Τα δεδομένα οδήγησης και τα αποτελέσματά σου δε θα κοινοποιηθούν στην τροχαία ή σε οποιαδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα.
Θα υπάρξουν κυρώσεις αν δεν οδηγώ καλά;
Η εφαρμογή έχει ως στόχο να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την οδήγησή σου προσφέροντας σου πληροφορίες και συμβουλές. Εάν δεν οδηγείς καλά, απλά μειώνεις τις πιθανότητες να κερδίσεις κάποιο δώρο. Ο τρόπος οδήγησής σου δε θα επηρεάσει το ασφάλιστρό σου.
Πώς μπορώ να το μοιραστώ με τους φίλους μου;
Μπορείς να μοιραστείς τη βαθμολογία σου με τους φίλους σου στο Facebook. Απλά κάνε κλικ στο εικονίδιο Share. Μπορείς επίσης να προσκαλέσεις τους φίλους σου για να λάβουν και εκείνοι μέρος στο διαγωνισμό. Αν δεχτούν θα εμφανίζονται αυτόματα στον πίνακα κατάταξής σου.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή όταν ταξιδεύω εκτός Ελλάδας;
Ναι, η εφαρμογή λειτουργεί και στο εξωτερικό αλλά για να πληροίς τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, θα πρέπει τουλάχιστον το 80% των διαδρομών σου να έχουν πραγματοποιηθεί εντός της Ελληνικής επικράτειας. (Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη με μη-Ελληνικούς λογαριασμούς iTunes).
Αν κάποιος άλλος οδηγεί το όχημά μου, αυτό θα επηρεάσει τη θέση μου στο διαγωνισμό;
Όχι, οι άλλοι οδηγοί δε θα επηρεάσουν τη θέση σου στο διαγωνισμό ή τις πιθανότητές σου να κερδίσεις. στο διαγωνισμό.
Πώς κερδίζω συμμετοχές οδηγώντας;
Κάθε ταξίδι συμβάλλει στη συνολική βαθμολογία σου, και σου χαρίζει συμμετοχές για τις κληρώσεις. Όσες περισσότερες συμμετοχές έχεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχεις να κερδίσεις ένα ή περισσότερα δώρα.

Μπορείς να αυξήσεις τις συμμετοχές σου στις κληρώσεις με δύο τρόπους:

Α) Οδήγησε ακόμη καλύτερα και περισσότερο. Η ασφαλής οδήγηση, εκτός από το δικαίωμα να λάβεις μέρος στις κληρώσεις μπορεί να σου χαρίσει και επιπλέον συμμετοχές σε αυτές.

Β) Προσκάλεσε τους φίλους σου! Για κάθε φίλο που δέχεται την πρόσκληση και κατεβάζει την εφαρμογή, θα κερδίζεις επιπλέον συμμετοχές.
Τι σημαίνουν τα αστέρια στις βαθμολογήσεις;
Κάθε ολοκληρωμένη διαδρομή βαθμολογείται με 1 έως 5 αστέρια. Κάθε αστέρι ισοδυναμεί με μία συμμετοχή στην κλήρωση. Για παράδειγμα, αν ολοκληρώσεις μία διαδρομή πέντε αστέρων, θα πάρεις πέντε συμμετοχές. Όσες περισσότερες ασφαλείς διαδρομές κάνεις, τόσες περισσότερες συμμετοχές θα κερδίζεις.

Οι διαδρομές με 4 ή 5 αστέρια αποτελούν τις διαδρομές στις οποίες οδήγησες με μεγαλύτερη ασφάλεια από το μέσο όρο (μπράβο!). Εάν βαθμολογηθείς με 2-3 αστέρια, αυτό σημαίνει ότι οδήγησες με σχετική ασφάλεια ενώ το 1 αστέρι δείχνει ότι οδήγησες με πιο επικίνδυνο τρόπο από το μέσο όρο και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα.
Πώς αλλιώς μπορώ να κερδίσω συμμετοχές στο διαγωνισμό;
Προσκάλεσε τους φίλους σου για να κερδίσεις ακόμη περισσότερα!

Για κάθε φίλο που δέχεται την πρόσκληση και κατεβάζει την εφαρμογή, θα κερδίζεις επιπλέον συμμετοχές.

Αναλυτικότερα:
• Για κάθε φίλο που δέχεται την πρόσκλησή σου θα λαμβάνεις 25 επιπλέον συμμετοχές.
• Στους 10 φίλους που θα προσθέσεις, θα κερδίσεις 250 bonus συμμετοχές επιπλέον (250+250).
• Φτάσε τους 20 φίλους στον πίνακα κατάταξης και κέρδισε ακόμη 400 bonus συμμετοχές επιπλέον.

Εάν το αυτοκίνητό σου είναι ήδη ασφαλισμένο στην Hellas Direct, θα λάβεις ένα bonus 50 συμμετοχών.
Πώς μπορώ να προσθέσω την οικογένεια και τους φίλους μου για να εμφανίζονται στην κατάταξή μου;
Απλά κάνε κλικ στο κουμπί «Πρόσθεσε φίλους» στο κεντρικό μενού και χρησιμοποίησε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να προσκαλέσεις τους φίλους και την οικογένειά σου:

• Μπορείς να τους προσκαλέσεις μέσα από τις Επαφές του κινητού σου. Αν έχεις καταχωρήσει και το email τους στο κινητό σου, θα εμφανιστούν στην ενότητα «Επαφές» στο app.
• Κλίκαρε στο κουμπί «Προσθήκη φίλων» και πληκτρολόγησε το email τους.
• Προσκάλεσέ τους μέσω Facebook.

Μπορείς να δεις την κατάσταση των προσκλήσεων που έχεις στείλει στην ενότητα «Απεσταλμένα». Επίσης, θα λαμβάνεις τις προσκλήσεις από τους φίλους σου στα εισερχόμενα μηνύματά σου.
Πώς θα ξέρω πότε έχω λάβει πρόσκληση από κάποιο φίλο;
Η εφαρμογή θα σε ειδοποιεί για κάθε νέα πρόσκληση και θα μπορείς να την αποδεχτείς ή να την αγνοήσεις.
Υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των φίλων που μπορώ να προσκαλέσω;
Όχι, δεν υπάρχει κανένα όριο, μπορείς να προσκαλέσεις όσους φίλους σου θέλεις.
Τι συμβαίνει με τις συμμετοχές που κερδίζω;
Κερδίζεις συμμετοχές όταν οδηγείς και όταν οι φίλοι που προσκάλεσες κατεβάζουν την εφαρμογή. Όσο περισσότερες συμμετοχές μαζέψεις, τόσες περισσότερες συμμετοχές θα έχεις στις κληρώσεις άρα και πιθανότητες για να κερδίσεις. Οι συμμετοχές δε μηδενίζονται και συσσωρεύονται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Κράτησε τον έλεγχο των συμμετοχών σου ελέγχοντας την Κεντρική σελίδα του app.
Τι δώρα μπορώ να κερδίσω;
Μπορείς να κερδίσεις ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω δώρα:

1η Κατηγορία: Δώρα WIND Driving Challenge by Hellas Direct
Στο τέλος του Διαγωνισμού, θα κληρωθούν δέκα (10) νικητές ανάμεσα στους οδηγούς που συγκέντρωσαν τις καλύτερες βαθμολογίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού.
Οι μεγάλοι νικητές θα κερδίσουν ένα από τα παρακάτω δώρα:
- Ένα (1) VIP ταξίδι για τέσσερα (4) άτομα σε F1 Grand Prix.
- Ένα (1) iPhone 6S.
- Οκτώ (8) ετήσιες συνδρομές στο πρόγραμμα W (με νέα αριθμοδότηση).

2η Κατηγορία: Δώρα Daily, Weekly και Monthly Challenges

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού θα κληρώνονται τα εξής δώρα:
-1GB data το μήνα, για 6 μήνες.
Κάθε μέρα θα κληρώνεται ένας (1) νικητής ανάμεσα στους οδηγούς με την καλύτερη βαθμολογία της ημέρας ο οποίος θα κερδίζει 1GB data το μήνα από 1/7/2016 έως 31/12/2016.
-4G Smartphone Lenovo A2010
Κάθε εβδομάδα θα κληρώνεται ένας (1) νικητής ανάμεσα στους οδηγούς με την καλύτερη βαθμολογία της εβδομάδας ο οποίος θα κερδίζει ένα 4G Smartphone Lenovo A2010.
-Ετήσιες συνδρομές στο πρόγραμμα W
Μετά το πέρας του πρώτου και του δεύτερου ημερολογιακού μήνα του διαγωνισμού (Μάιος & Ιούνιος), θα κληρωθούν δύο νικητές ανάμεσα στους οδηγούς με την καλύτερη βαθμολογία κάθε μήνα, οι οποία θα κερδίζουν από μία ετήσια συνδρομή στο πρόγραμμα W ο κάθε ένας (σημείωση: αφορά νέα αριθμοδότηση).

Επιπλέον, μπορεί να κερδίσεις και ένα από αυτά:

Welcome gift: Εάν κατεβάσεις την εφαρμογή από οδηγήσεις τουλάχιστον 10 χλμ, έως 30/06/2016 θα κερδίσεις 250ΜΒ data για χρήση έως το τέλος Ιουνίου 2016.
Trendsetter: Για τους πρώτους πέντε (5) φίλους σου που θα προστεθούν στον πίνακα κατάταξης σου από 15/05 έως 30/06/ 2016, θα κερδίσεις επιπλέον 100 ΜΒ data για χρήση έως το τέλος Ιουνίου 2016.
Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό;
Στη Κεντρική σελίδα του app σου μπορείς να δεις πόσες συμμετοχές έχεις κερδίσει. Επιπλέον, μπορείς να μάθεις περισσότερα για το διαγωνισμό στην ειδική σελίδα www.windchallenge.grΕκεί θα βρεις και τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Μπορείς επίσης να μας ακολουθήσεις στο Facebook για εβδομαδιαίες ενημερώσεις και πολλά άλλα.
Πώς θα ξέρω αν έχω κερδίσει;
Αν είσαι ένας από τους τυχερούς νικητές, σίγουρα θα σε καλέσουμε και θα σου στείλουμε email. Μπορείς επίσης να ελέγχεις τη σελίδα μας στο Facebook για ενημερώσεις.
Πώς θα ξέρω αν έχω κερδίσει;
Αν είσαι ένας από τους τυχερούς νικητές, σίγουρα θα σε καλέσουμε και θα σου στείλουμε email. Μπορείς επίσης να ελέγχεις τη σελίδα μας στο Facebook για ενημερώσεις.
Ποια δεδομένα συλλέγονται;
Η εφαρμογή Hellas Direct καταγράφει και αξιολογεί τα παρακάτω: - Την Τοποθεσία του οχήματος (GPS)
- Την επιτάχυνση (Accelerometer Data)
- Τις στροφές (Gyroscope Data)
-Την ώρα
-Την Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της εφαρμογής

Επιπλέον, η εφαρμογή Hellas Direct θα ζητήσει το τηλέφωνό σου για να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί σου καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σου. Σε καμία περίπτωση τα δεδομένα δε θα γνωστοποιηθούν σε τρίτους.
Μπορεί η Hellas Direct να γνωστοποιήσει τα δεδομένα μου σε τρίτους;
Στη Hellas Direct, ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής σου και η τήρηση των προσωπικών δεδομένων σου είναι ένα σημαντικό μέρος της δέσμευσής μας για να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες και προϊόντα. Τα προσωπικά σου στοιχεία και τα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι εμπιστευτικά και δε θα κοινοποιηθούν σε τρίτους.
Ποια δεδομένα κοινοποιούνται και σε ποιον;
Η εφαρμογή Hellas Direct παρέχεται από τις εταιρίες HD Insurance και Cambridge Mobile Telematics Οι πληροφορίες που συλλέγονται από την εφαρμογή χρησιμοποιούνται μόνο για να μπορέσουμε ένα αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οδηγείς. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε με άλλο τρόπο τα προσωπικά στοιχεία σου, ούτε θα αποκαλύψουμε ή μεταφέρουμε προσωπικές πληροφορίες σε τρίτους, εκτός εάν αυτά ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται μόνο από εμάς για να αντιστοιχήσουμε τα δεδομένα που μας παρέχει η CMT με τους χρήστες και τα αυτοκίνητά τους.
Πώς δε θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα;
Τα δεδομένα που συλλέγουμε δε θα χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουμε την αξία του ασφαλίστρου σου (σε περίπτωση που είσαι ήδη ασφαλισμένος σε εμάς), για να ακυρώσουμε το συμβόλαιό σου, ως λόγος για να αρνηθούμε την ανανέωσή του ή να αυξήσουμε το ασφάλιστρό σου ή για να επιβεβαιώσουμε τα κριτήρια αξιολόγησης που μας έχεις δώσει (πχ, διεύθυνση κύριας κατοικίας, χρήση αυτοκινήτου κ.α.).

Επιπλέον, δε θα κοινοποιήσουμε τα δεδομένα σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος, εκτός αν απαιτείται από το νόμο. Τέλος, δε θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα για να επιβεβαιώσουμε ή αξιολογήσουμε οποιαδήποτε αξίωση μπορεί να έχεις καθώς και για οποιαδήποτε αξίωση μπορεί να προκληθεί από τρίτους.
Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι τα προσωπικά δεδομένα μου είναι ασφαλή;
Η διαχείριση και η προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη διέπονται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τις αποφάσεις της αρμόδιας Αρχής και τους παρόντες όρους.

Η HD Insurance Ltd θα διατηρεί σε αρχείο και θα επεξεργάζεται τυχόν προσωπικά δεδομένα των χρηστών της ιστοσελίδας που θα έλθουν σε γνώση της, λαμβάνοντας ταυτόχρονα κάθε απαραίτητο μέτρο προκειμένου να διαφυλάξει την τήρηση του απορρήτου των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους, εκτός αν αυτό επιτάσσεται από το Νόμο ή/και τις αρμόδιες Αρχές. Η επεξεργασία των δεδομένων αυτών εκ μέρους της HD Insurance Ltd θα λαμβάνει χώρα για λόγους επικοινωνίας, στατιστικούς ή ιστορικούς, καθώς και για λόγους βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών της, προς τούτο δε, ο χρήστης παρέχει τη συγκατάθεσή του, η οποία τεκμαίρεται ότι υφίσταται δια μόνης της χρήσης της ιστοσελίδας και η οποία συγκατάθεση ισχύει και για τυχόν επεξεργασία των δεδομένων του χρήστη από συνδεδεμένες με την HD Insurance Ltd επιχειρήσεις.
Λίγα λόγια για την Hellas Direct
Η Hellas Direct είναι η ασφαλιστική εταιρία αυτοκινήτου που ιδρύθηκε το 2011 με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ασφαλιστικές εταιρίες εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Λειτουργούμε με διαφάνεια σε κάθε μας κίνηση και πιστεύουμε ότι ο Έλληνας καταναλωτής αξίζει μία καλύτερη ασφαλιστική εμπειρία. Μάθε περισσότερα για εμάς εδώ.